Greenchoice.cz

3 důvody, proč si korek zkrátka zamilujete

1. DOKONALÝ MATERIÁL

Korek je zcela přírodní materiál, který v mnohých ohledech předčí i kůži, která se běžně k výrobě módních doplňků užívá. Korková kůže je jemná jako semiš, hladká, pružná a vůbec se nedrolí a neleskne se. Korek je též odolný proti vodě. Za odolností vůči vodě a jiným nečistotám stojí 40% obsah suberinu. Představte si, že se korková kůže používá i při výrobě produktů jako jsou deštníky, nepromokavé boty, bundy, či pláštěnky. Jste alergici? Pak jsou pro vás korkové doplňky tou nejlepší volbou. Korková kůže nedokáže absorvovat prach a špínu, a tím pádem je také imunní vůči šíření mikrooganismů, jakými jsou například roztoči. A proto můžeme s hrdostí říci, že korková kůže má hypoalergenní vlastnosti. Korková kůže se také pyšní svojí odolností. Může se stát, že si nedopatřením vylejete např. na takovou kabelku víno či kávu. Nebojte se, není třeba propadat zoufalství. Řešení je jednoduché, postačí vám k němu jemný hadřík a mýdlová voda.

2. ORIGINALITA

Každý z nás chceme vlastnit něco jedinečného, zkrátka něco, co máme jen my a nikdo jiný. Představte si, že když vedle sebe položíte dvě na první pohled stejné kabelky téže značky, nikdy nebudou zcela identické. Každý strom, každá část kůry, každá vrstva jsou totiž jiné. Existuje neuvěřitelně mnoho typů korkové kůže. Světlá, tmavá, s mramorovým vzorem, s tmavými pruhy, s čarami ve vertikálním směru, či horizontálním. Kromě toho se tyto kůže dají i nabarvit a tak rozdíly bývají opravdu znatelné. Mimochodem, věděli jste, že dosud se lidem nepodařilo vytvořit plnohodnotnou napodobeninu korkové kůže?

3. LÁSKA K PŘÍRODĚ

Nyní už je nám známo, že korková kůže se získává z korkové kůry stromu. Věděli jste ale, že celý tento proces přispívá ke zvýšené udržitelnosti porostu lesa? Také pravidelné olupování kůry přispívá a zlepšuje jeho regeneraci. V takovém prostředí také žijí živočichové, které by kdekoliv jinde nepřežili. Jsme vděční, že kvůli výrobě korkových produktů nepřijde o život žádné zvíře. Zvířata jsou naší součástí, nedovolme, aby díky naší neznalosti a nedbalosti kterékoliv zvíře trpělo. Máte rádi naší přírodu? Snažme se, aby i ona měla ráda nás. Koupí korkového produktu můžete udělat první krok k přírodě, sobě samému, k lepším zítřkům.

Podobné články